“Ons team staat dag in dag uit voor u klaar"

 

Ons team van pijnartsen en ondersteunende artsen staat dag in dag uit klaar om u te helpen.

Als gespecialiseerd pijncentrum weten we immers als geen ander hoe zwaar een pijnbehandeling kan zijn bovenop het lange traject dat u als patiënt vaak reeds heeft afgelegd. Wij kunnen onze patiënten om die reden steeds psychologische ondersteuning aanbieden indien nodig. Daarnaast staat er nog een heel team klaar van fysiotherapeuten, neurochirurgen, neurologen en orthopedisch chirurgen.

Prof. Dr. Jean-Pierre Van Buyten

Consultaties, infiltraties en operaties


Na het behalen van zijn diploma Doctor of Medicine (M.D.) aan de Vrije Universiteit van Brussel in 1980 is dokter van Buyten verder gespecialiseerd in de richting van anesthesie & intensieve zorg, pijntherapie, neuroanesthesie en obstetrische anesthesie (1984). In 1997 behaalde hij de speciale professionele graad in de intensieve zorggeneeskunde. Sinds 2004 is hij werkzaam in en diensthoofd van het Pijncentrum AZ Nikolaas met de focus op neuromodulatie en pijnbestrijding. Sinds 2012 is hij ook pijnbeheersingsconsulent in het pijncentrum van het Delta Hospitaal, deel van de CHIREC groep te Brussel. Dr. Van Buyten is auteur van meer dan 40 publicaties in internationale tijdschriften en doctoreerde in 2017 in het onderwerp “Direct en indirect ganglion stimulation for the management of chronic pain” aan de Vrije Universiteit Brussel.

Naast zijn werkzaamheden als arts is hij oprichter van de Benelux Chapter of International Neuromodulation Society, voorzitter van de raad van bestuur van het ECMT (European Continuing Medical Training, dat meer dan 40 bijeenkomsten en workshops per jaar organiseert voor onderwijs op het gebied van Neuromodulatie in de EU) en de VAVP (Vlaamse Anesthesiologische Vereniging voor Pijnbestrijding) en geeft hij door intensief onderzoek te hebben gedaan, lezingen over pijnbestrijding op internationale congressen over de hele wereld.

Dr. Iris Smet

Consultaties, infiltraties en operaties


Dokter Smet heeft gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven en heeft in 1993 haar geneeskunde opleiding cum laude afgerond. In de jaren daarop is zij verder gespecialiseerd tot specialist in anesthesiologie & Intensieve zorg (1998) en in de spoedeisende geneeskunde (1999). Sinds 1999 is zij werkzaam op de afdeling anesthesiologie en pijnbestrijding van het AZ Nikolaas en sinds 2008 volledig gefocust op de behandeling van chronische pijn d.m.v. radiofrequentietechnieken en neuromodulatie (stimulatie van het ruggenmerg en intrathecale toediening van geneesmiddelen systemen). Dr. Smet is hoofd- of medeonderzoeker in alle klinische studies die in het pijncentrum worden uitgevoerd in het domein van neuromodulatie. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de oprichting en ontwikkeling van de Acute Pijn Service (APS) in het AZ Nikolaas en is ze jaarlijks faculteitslid bij het ECMT (European Continuing Medical Training, dat meer dan 40 bijeenkomsten en workshops per jaar organiseert voor onderwijs op het gebied van Neuromodulatie in de EU).

Dr. Ali Jerjir

Consultaties, infiltraties en operaties


Dokter Jerjir heeft gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven en in 2012 zijn diploma Doctor of Medicine (M.D.) behaald. Hierna is hij gaan specialiseren in anesthesie en reanimatie, met een extra opleiding echogeleide locoregionale anesthesie te AZ Monica en AZ Groeninge, gevolgd door een extra opleiding als resident algologie in het Pijncentrum AZ Nikolaas. Sinds 2019 is hij werkzaam in het Pijncentrum AZ Nikolaas als staflid, met de focus op de behandeling van chronische pijn en neuromodulatie. Daarnaast is hij sinds 2020 faculty member van de ECMT en sinds 2014 lid van het medische team van het circuit Zolder, waarvan hij sinds 2019 ondervoorzitter is.

Dr. Frank Thiessen

Infiltraties


Dokter Thiessen volgde zijn studies geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven vanaf 1973 tot 1980. Hij volgde de Facharztopleiding Anesthesie aan de Heinrich Heine Universität in Düsseldorf (D) vanaf 1980 en behaalde zijn erkenning tot specialist anesthesie in de zomer van 1984.

Aansluitend was hij één jaar Resident Anesthesie in de Frauenklinik van de Universitaire Ziekenhuizen Düsseldorf. In 1985 begon hij als anesthesist in Sint-Niklaas. Vanaf het begin was hij actief in pijnbestrijding. Hij is van bij de oprichting lid van het Palliatief Support Team binnen het ziekenhuis. Tevens is hij voorzitter van het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland.

Dr. Francesca van der Puijl

Consultaties + infiltraties


Dokter van der Puijl studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na het behalen van haar diploma in 1986 startte zij met haar opleiding anesthesie in UZGasthuisberg waarvan 2 jaar in de St. Anna kliniek, gespecialiseerd in de locoregionale anesthesie. Nadien volgde zij een bijkomende opleiding pediatrische anesthesie. Van 2004 tot 2014 was zij samen met haar collega's anesthesisten in Dijon (Frankrijk) docente voor opleiding 'locoregionale anesthesie onder echogeleiding'. Sinds 2014 is zij werkzaam in het Pijncentrum AZ Nikolaas. Eveneens is dokter van der Puijl gespecialiseerd in acupunctuur.


Dr. Philippe
Bral

Anesthesist – Resident Algoloog


Dr. Ellen
Thys

Anesthesist - Resident Algoloog


Anske
Quintelier

Adjunct/coördinator


Machteld
Van Buynder

Verpleegkundige


Lindsey
Van Buynder

Verpleegkundige


Kimberley
Van Cleemput

Verpleegkundige


Lisa
Van Landeghem

Verpleegkundige


Saskia
Boone

Verpleegkundige


Evy
Tronquo

Verpleegkundige


Bianca
Maras

Verpleegkundige


Debbie
Van Hoecke

Verpleegkundige


Hilde
Melis

Verpleegkundige


Renata
Vergeylen

Verpleegkundige


Veronique
Behiels

Verpleegkundige


Elle
Haentjens

Verpleegkundige


Joke
De Brucker

Verpleegkundige


Margot
Van Caneghem

Zorgkundige


Veerle
Janssen

Logistiek assistente

Evelien Meganck

Klinisch psychologe


Evelien startte haar studies psychologie aan de Universiteit te Gent in 2008. In 2013 studeerde ze af als Master in de Klinische Psychologie. Ze deed haar masterstage in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie AZ Nikolaas, waar ze reeds kennismaakte met de werking van het ziekenhuis. Sinds oktober 2013 is ze werkzaam als zelfstandig psychologe in een multidisciplinaire groepspraktijk. Tussen 2013 en 2015 volgde Evelien ook twee 2-jaardurende postgraduaten aan Thomas More (Antwerpen).

In 2019 startte Evelien als klinisch psychologe in het Pijncentrum, waar ze instaat voor het screeningstraject in het kader van proeven met neuromodulatie, maar ook voor o.a. psycho-educatie rond pijn en psychologische begeleiding van de patiënten. De client-centered basishouding, waar ze zich in een van deze postgraduaten verder in verdiept heeft, vormt een belangrijk uitgangspunt doorheen de trajecten die ze begeleidt. Evelien luistert vanuit een open, authentieke en empathische houding naar het verhaal van de patiënt.

Marieke Devos

Studiecoördinator


Marieke Devos heeft gestudeerd aan de Faculteit gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent en behaalde in 2006 haar diploma Master in de biomedische Wetenschappen. In 2008 behaalde ze een diploma Specifieke lerarenopleiding aan Mercator PCVO Gent, waardoor ze één jaar les gaf. Tussen 2006 en 2016 was zij werkzaam als coördinator voor klinische studies bij onder meer Boston Scientific (Cardiac Rhythm Managment), Drug Research Unit Ghent (fase-I unit UZ Gent) en SGS Life Science Services (fase-I unit). Sinds maart 2016 is Marieke werkzaam als Clinical Research Specialist in AZ Nikolaas. Zij zorgt voor de opstart en de uitvoering van alle klinische studies die op het Pijncentrum worden uitgevoerd in het domein van neuromodulatie. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het opzetten van interne projecten en studies rond neuromodulatie met het oog op publicaties


Els
Bultinck

Medisch secretaresse


Julie
van den Bosch

Medisch secretaresse


Linda
Rombouts

Medisch secretaresse


Anne
Mariën

Medisch secretaresse