30 jaar expertise
in pijnbehandeling


ONZE MISSIE

Het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten met chronische pijn, door innovatieve pijngeneeskunde.

 

Het pijncentrum AZ Nikolaas bestaat reeds 30 jaar en kan bijgevolg rekenen op ruime expertise. Gespecialiseerde pijnartsen staan er dag in dag uit klaar om u te behandelen en te begeleiden. Wij bieden behandelingen op maat met het oog op een snelle en langdurige pijnverlichting. De pijnpatiënt als mens staat centraal en samen met u streven we naar een maximale verbetering van uw levenskwaliteit.

De meest innovatieve therapieën

Ons centrum staat internationaal bekend voor zijn baanbrekend werk op vlak van hoofd- en aangezichtspijn. Hiervoor wordt de meest innovatieve techniek van neuromodulatie gebruikt. Clusterhoofdpijn is één van de chronische pijnen die reeds succesvol met deze therapie werd behandeld. Dankzij deze vooruitstrevende behandelingen kunnen patiënten die reeds een lange weg hebben afgelegd, toch geholpen worden.

Therapie op maat

Het pijncentrum AZ Nikolaas biedt behandelingen voor alle vormen van chronische pijn aan. Na een zorgvuldige analyse van de pijnklachten wordt u vrijwel onmiddellijk een pijnplan voorgelegd. Hierbij wordt altijd maximaal ingezet op snelle en doeltreffende pijnverlichting op lange termijn.

 

Goede omkadering

Als patiënt wordt u in het pijncentrum AZ Nikolaas te allen tijde goed omkaderd, hetzij door de nauwgezette opvolging van het vooraf uitgestippelde zorgtraject, hetzij door de extra ondersteuning van pijnpsychologen, fysiotherapeuten, neurochirurgen, neurologen en orthopedisch chirurgen. Elke patiënt wordt dus individueel op de best mogelijke manier begeleid. Ook voor administratieve ondersteuning staan er in het pijncentrum de juiste mensen klaar.

Patiënten aan het woord


 • Marion Vörgers
  Dankzij de behandeling ben ik gestart met triathlon. Ik kan nu vlot hardlopen, fietsen en zwemmen! Ik sta fysiek veel sterker.
  Marion Vörgers
 • Pedrouchka Samyn – patiënt chronische pijnen
  Na een foutgelopen medische ingreep kreeg ik te kampen met chronische pijnen. Het was zo ingrijpend dat ik er zelfs een boek over heb geschreven. Dankzij de therapie in het pijncentrum AZ Nikolaas werd ik opnieuw ‘wakker’.
  Pedrouchka Samyn – patiënt chronische pijnen
 • Natalie Verrie – patiënt clusterhoofdpijn
  Ik overwoog euthanasie door jarenlang ondraaglijke pijn, maar dankzij de therapie van neuromodulatie heb ik mijn leven terug.
  Natalie Verrie – patiënt clusterhoofdpijn
 • Dirk Devolder – patiënt clusterhoofdpijn
  Dankzij mijn behandeling ben ik helemaal pijnvrij. Vijf jaar lang kampte ik met helse aanvallen die uiteindelijk uitmondden in chronische hoofdpijn. Ik kon letterlijk niks meer, maar nu kan ik terug genieten.”
  Dirk Devolder – patiënt clusterhoofdpijn