Neurostimulatie
01/12/2020

Behandeling perifere zenuw

Doel

Symptomatische aanpak van zenuwpijn die veroorzaakt wordt door littekenweefsel/trauma/irritatie van een zenuw in het verloop wanneer deze de wervelkolom heeft verlaten, die zo voor het gevoel van een specifiek gebied verantwoordelijk is.

Hoe?

Een naald wordt onder echografische controle zorgvuldig tot vlak bij de zenuw gebracht die verantwoordelijk is voor het gevoel in dat gebied. Nadat we de naald geplaatst hebben controleren we de correcte positionering door middel van stimulatietesten. Zo wordt er gekeken of de tip van de naald zich dicht genoeg bij deze zenuw bevindt om een gunstig effect op te leveren. Via een gepulseerde radiofrequente behandeling (pRF) worden er een aantal pulsen van energie op deze zenuw afgegeven, hetgeen ervoor zorgt dat deze zenuw minder ongecontroleerd afvuurt en dus de zenuwpijn in dit gebied afneemt. Bij een pRF wordt er niet met hoge temperaturen gewerkt en wordt er dus geen echt letsel gecreëerd. Het effect van een radiofrequente behandeling treedt pas op na 3-4 weken.

Hoeveel terugbetaald?

Per 12 maand: geen terugbetaling, slechts zinvol met voldoende lang interval. Er gebeurt een inschatting in overleg met uw pijnarts tijdens een raadpleging.